Sant Feliu de Llobregat

Contestació del PSC respecte les mocions presentades pel PP i C’S en el Ple del dia 29 de juny, en relació a la possible consulta del proper 1 d’

  • Actualitzat:
  • Creat:

Contestació del PSC respecte les mocions presentades pel PP i C’S en el Ple del dia 29 de juny, en relació a la possible consulta del proper 1 d’octubre de 2017

L’anunci del “presumpte” referèndum que el govern de la Generalitat de Catalunya vol convocar pel proper 1 d’octubre no ens pot portar a errades en els conceptes bàsics.

La realitat virtual en que viuen permanentment els actuals dirigents del govern de Catalunya ens manté en una roda sense sortida des de fa molt de temps.

Sota quin marc legal es farà aquesta convocatòria? Qui la signarà? Amb quin cens?

Estem repetint la mateixa situació que el 9 de novembre de 2014. On ens va portar aquella “consulta”?  Només a enrarir més encara les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya i a donar una imatge internacional nefasta d’un govern paralitzat.

Els governs de Catalunya i Espanya ens mantenen en una situació de paràlisi continua. Som el hàmster que dona voltes en la roda sense anar enlloc.

A ells els hi convé, es retroalimenten, però a la resta de la ciutadania ens estan portant a una situació d’enfrontament i crispació que no podem suportar.

Els i les Socialistes de Sant Feliu al igual que els de la resta de poblacions, sempre estarem a favor de la democràcia. Però aquesta només podrà mantenir-se respectant les lleis vigents i arribant a acords des del diàleg i el consens. 

Una consulta o referèndum acordat és del tot incompatible amb la UNITERALITAT que practica el govern de Catalunya.

Els Socialistes volem votar en el marc de la llei, volem votar amb garanties democràtiques. Volem arribar a un pacte que enforteixi l’autogovern de Catalunya, millori el seu finançament i reconegui el caràcter plurinacional d’Espanya.

Deixant clara, una vegada més, la nostra posició, ens trobem avui amb dues mocions que parlen sobre una situació que encara no s’ha donat.

A dia d’avui no tenim una convocatòria formal d’aquest suposat referèndum. Existeix una intenció verbal de fer-ho, però no hi ha res oficial ni real.

Donar suport a aquestes dues mocions seria un acte de fe envers una situació que “pot donar-se”...o no.

Tenim molt clar que tant al PP com a C’S, aquest tipus de manifestacions i escenificacions els hi van molt bé. Com deia abans, tant ells com el integrants del govern català es retroalimenten de la confrontació constant en aquest tema. I mentre tant els ciutadans de Catalunya patim les conseqüències.

No donarem suport a una situació hipotètica que encara no ha arribat. I no formarem part d’aquest tipus d’escenificacions teatreres que no ens porten enlloc.