Sant Feliu de Llobregat

DECLARACIO DEL PSC DAVANT L'ACORD D'ERC I SFECP PER GOVERNAR LA CIUTAT ELS PROPERS 4 ANYS

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Sant Feliu considera que el pacte entre ERC i SFECP contravé la voluntat expressada majoritàriament en les urnes el passat dia 26 de Maig i avança que Lourdes Borrell, com a guanyadora, presentarà la seva candidatura a l'alcaldia de la ciutat.

El passat 26 de maig a les eleccions municipals de Sant Feliu de Llobregat la ciutadania va expressar el seu suport majoritari al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), convertint en primera força de la ciutat la candidatura encapçalada per Lourdes Borrell.

D'aquesta manera els i les socialistes de Sant Feliu esdeveniem la força majoritària en número d'escons i de vots, superant a SFECP (l'antiga ICV) que havia estat la primera força en l'anterior mandat.

El resultat de les eleccions però no oferia majoria absoluta a cap partit. Per la qual cosa la candidata Borrell, tal i com va expressar durant la campanya electoral, va oferir negociar un pacte de govern a SFECP prolongant la coalició que ha governat la ciutat durant els últims 4 anys. Aquest oferiment naixia de la responsabilitat, de la coherència amb l'acció de govern realitzada per la coalició d'ICV i PSC i del respecte a la voluntat expressada per la ciutadania; ja que PSC és la primera força i SFECP, la segona.

El PSC de Sant Feliu va efectuar un pacte de govern generós i responsable, basat en el reconeixement igualitari a la segona força de la ciutat i fonamentat en les similituds programàtiques i en la necessitat garantir un govern amb capacitat per generar consensos socials forts en uns anys que seran molt rellevants per la ciutat, amb les obres del soterrament a punt de començar.

Tanmateix ahir, SFECP va decidir excloure la primera força de la ciutat del nou govern municipal i pactar amb ERC un govern en minoria, marginant la voluntat dels 5307 ciutadans i ciutadanes, dels barris i dels sectors populars de la ciutat.

Davant d'aquest fet, el PSC de Sant Feliu de Llobregat declara que:

La proposta i similituds programàtiques del programa del PSC i SFECP eren clares i manifestes, com se'n deriva de la proposta d'acord que el PSC va oferir (veure annex). No podia ser d'una altra manera, ja que ambdós són resultat de l'acció de govern compartida i consensuada durant aquests quatre anys i de les arrels ideològiques comunes dels dos projectes. Tanmateix SFECP ha preferit obviar els acords i similituds programàtiques.

 

SFECP ha intentat argumentar defensar un pacte a tres entre PSC, SFECP i ERC  fins l'últim moment però l'acord assolit amb ERC  demostra que aquesta voluntat era falsa. El PSC no va vetar la presència d'ERC al govern, només va exigir que l'Ajuntament mantingués la neutralitat institucional al servei de la pluralitat de la ciutat. ERC sí va vetar la presència de la primera força política de la ciutat. En aquest context, el pacte ERC - SFECP premia políticament al partit que ha vetat la primera força de la ciutat i exclou al que no veta.

 

El generós pacte ofert pel PSC basat en el tractament igualitari de la segona força política de la ciutat suposava el repartiment de l'alcaldia a dos anys. ERC els va oferir un pacte tres més un, pel qual ERC ostentarà l'alcaldia de la ciutat un any i la Lídia Muñoz, tres. En aquest context, el PSC va rebutjar a les negociacions passar del pacte igualitari a una subhasta de càrrecs institucionals que poc tenia a veure amb el projecte de ciutat i amb el respecte a la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes.

 

Donada aquesta situació, el PSC de Sant Feliu considera que aquest pacte entre ERC I SFECP contravé la voluntat expressada majoritàriament per la ciutadania de Sant Feliu, una ciutat d'esquerres, oberta, plural, catalanista, però no independentista, i es fonamenta exclusivament en els interessos del partits que li donen suport, i no en l'interès general i el projecte de ciutat.

 

El PSC de Sant Feliu també comunica que Lourdes Borrell presentarà la seva candidatura a l'alcaldia de la ciutat com a guanyadora de les eleccions municipals del passat 26 de maig, per defensar la voluntat majoritària de la ciutat de Sant Feliu expressada a les urnes.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: